Fashion

Ženski kaputi: kako da izaberete pravi model?

Objavljeno: 13.11.2020.

Ženski kaputi su apsolutni must have tokom jesenjeg perioda. Takođe, sada je i pravi trenutak za modne eksperimente! Promene boje lišća inspirišu vas i na promenu palete boja u vašem ormaru, a vetar na potragu za udobnošću i slojevito oblačenje.

Međutim, pre nego što se prepustite svim čarima kombinovanja garderobe, potrebno je da se utoplite odgovarajućim kaputom i da prošetate gradom sa stilom. Dakle, ženski kaputi su izbor sa kojim nema greške, ali – kako da izaberete pravi model?

Pročitajte naše savete i saznajte par trikova!

Ženski kaputi i slojevito oblačenje kao must have

U moru kaputa, nije jednostavno “upecati” najbolji. Zapravo, potrebno je mnogo strpljenja, ali i jasna vizija o tome za kakvim krojem, materijalom i bojom tragate. Takođe, ženski kaputi zahtevaju i da obratite pažnju na par ključnih elemenata, koji nisu vezani za vizuelni aspekt, prilikom isprobavanja:

  • da li možete slobodno da se krećete u kaputu,
  • da li imate dovoljno prostora ispod kaputa za slojevito oblačenje koje je u ovom periodu neophodno i
  • da li je kaput dovoljno udoban da vam ne zasmeta i kada ga nosite tokom celog dana.

Imajte na umu: čak i kada se nađete u situaciji da vam se model kaputa izuzetno dopada i da ste skoro 100% sigurni da je to to, ipak zastanite i razmislite o praktičnim detaljima poput prethodno navedenih.

Kvalitet je prioritet

Kada pomislite na garderobu koja je uvek u trendu, pomislite i na kaput. Ovaj modni komad je vaš najbolji saputnik tokom hladnijeg perioda i nosi se uz sve – u kombinaciji sa patikama i farmerkama ili štiklama i haljinom. Imajući to u vidu, neka kvalitet bude vaš prioritet prilikom potrage za odgovarajućim kaputom. Praćenje trendova je potpuno u redu, ali kada proberete uži izbor modela koji vam se dopadaju, neka kvalitet bude presudan za finalnu odluku.

Toplina i komfor VS trendovi

Praćenje trendova u modnom svetu pokreće na nove načine razmišljanja i sklapanje outfit-a, ali ženski kaputi su ipak malo delikatniji za odabir. Kao što smo već spomenuli – trebalo bi da traju više godina i budu ne samo zanimljivi, već i praktični. Uloga kaputa, osim da vam se dopadne kako vam stoji, jeste i:

  • da vas ugreje – čak i kada ispod imate samo bluzu,
  • da bude udoban – jer ćete ga nositi par meseci godišnje i
  • da je materijal prijatan – da vas ništa ne grebe, žulja ili generalno smeta toliko da vam odvraća pažnju tokom obavljanja uobičajenih aktivnosti.

Pitanja na koja morate da odgovorite pre shopping-a

Mislite da ste spremni za odlazak u kupovinu? Odlično! Ali kako ne biste lutali po shopping centrima i išli iz radnje u radnju potpuno izgubljeni, ipak sačekajte trenutak i odgovorite na pitanja u nastavku:

  • kakav kroj bi vam najviše odgovarao (ne samo u odnosu na figuru),
  • šta ćete uglavnom nositi ispod kaputa,
  • koja boja se najviše uklapa uz vaše svakodnevne kombinacije,
  • da li želite kaput sa džepovima i kapuljačom i
  • koji materijal bi vam najviše prijao.

Jedno je sigurno – ženski kaputi ponekad predstavljaju pravi izazov, ali zato smo izdvojili nekoliko Piazza Italia modela da bismo vam olakšali izbor. Istražite svaki od njih i izvršite kupovinu u samo nekoliko klikova!